FAQ

Oktatóként miben segít nekem az OkosTanár?

A OkosTanár kapcsolatot létesít oktató és diák között. A OkosTanár-ra oktatóként ingyenesen regisztrálhatsz, de mások számára csak tagdíj ellenében jelenik meg. Létrehozhatod bemutatkozó adatlapodat és hirdetheted magad a kiemeléssel. Lehetőséged van profilkép feltöltésére, bemutatkozó szöveg írására, és oktatott nyelvek, tantárgyak megadására. Miután regisztráltál a OkosTanár-ra és befizetted a tagdíjat, a profilja mindenki számára elérhetővé válik, és a diákok megkereshetnek. Folyamatosan reklámozzuk az oktatókat, így mindig új diákok megkeresésére számíthatsz!

Oktató vagyok, regisztrálni szeretnék.

A OkosTanár-ra történő regisztrációhoz csak egy érvényes e-mail címre van szükség. Amennyiben még nincs, hozz létre egy e-mail fiókot! Miután ez megtörtént, kattints a menüsoron az Oktatói regisztráció pontra.

Az újonnan betöltött űrlapon add meg a Teljes nevedet, az E-mail címedet és a jelszavadat (kétszer). Ellenőrizd le a megadott adatokat, majd - ha egyetértesz vele - fogadd el az Adatvédelmi és Felhasználási feltételeket (pipáld be a kis négyzetet). Az ÁSZF elfogadása után elérhetővé fog válni a Regisztráció gomb, kattints rá.

A sikeres regisztrációt követően a saját profilodon fogod találni magad (nincsen aktivációs e-mail). Ekkor fel fog szólítani a rendszer a tagdíj befizetésére. Minden oktató csak akkor jelenik meg a weboldalon a diákok számára, amikor aktív tagsággal rendelkezik, ezért erre kérjük figyelj oda. A tagdíj befizetését Bankkártyás fizetéssel lehet kiegyenlíteni, így a feldolgozása automatikusan és néhány másodpercen belül megtörténik. Ajánlott feltölteni egy profilképet és az Oktatási adatok fülön beállítani az oktatott nyelveket és elérhetőséget. További adatokat is lehetőséged van megadni a profilodon, nézz körül. Miután végeztél a beállításokkal, kattints az Adatlap megtekintése fülre és látni fogod az adatlapodat a diákok szemszögéből, mivel a hirdetésed már elérhetővé is vált. A regisztráció menete ilyen gyors és egyszerű.

Tanulni szeretnék, hogyan találhatok magamnak megfelelő Oktatót?

Kattints a menüsoron az Oktatók pontra. Az újonnan betöltött oldalon látni fogod a regisztrált oktatókat. Arany színnel látod jelölve a kiemelt oktatókat, akik előfizettek a hirdetésük kiemelésére.

A kereséshez kattints az oktatók felett elhelyezett kereső dobozra! Ekkor a doboz lenyílik, és a kereső dobozban lehetőséged van szabad szavas keresésre. Ehhez kattints a Keresés mezőbe, ahova beírhatod a keresendő oktató nevét, azonosítóját vagy bemutatkozó szövegének egy darabját is akár.

 • A maximum óradíj mezőben adhatod meg azt az összeget, amit még hajlandó vagy fizetni az órákért.
 • A Nyelv és Tantárgy mezőben kiválaszthatod mit szeretnél tanulni.
 • A Fénykép mező bepipálásakor csak olyan oktatók kerülnek megjelenítésre, akik töltöttek fel profilképet.
 • Az Elérhetőség bepipálásakor csak azokat a tanárokat listázza az oldal, akik kitöltötték az elérhetőségi táblázatukat.
 • A Listázás lenyíló menüben ki tudod választani, hogy oldalanként hány oktató jelenjen meg.
 • A Sorrend lenyíló menüben pedig azt tudod megadni, hogy mi alapján rendezze sorba az oktatókat.
 • Miután beállítottad a keresőt, kattints a mezők alatt található Keresés gombra.
 • Amennyiben a megadott feltételeknek egy oktató sem felel meg, egy üzenet fogja felhívni a figyelmedet az üres találatokra.
 • A találatokkal rendelkező kereséskor meg fognak jelenni a feltételekkel rendelkező oktatók.
 • Az oktatók alatt lehetőséged van lapozni az oldalak között.

Oktató vagyok, hogyan szervezzem meg az óráimat azokkal, akik a OkosTanár-n találtak rám?

Minden oktató kötelezően rendelkezik egy érvényes e-mail címmel. A diákok az adatlapodon keresztül a kapcsolatfelvétel gombra kattintva üzenhetnek Neked. Ezekről az üzenetekről e-mail értesítést kapsz és a profilodra való bejelentkezéskor a Beszélgetéseim menüpont alatt mindegyiket nyomon követheted! Miután a leendő diák felvette Veled a kapcsolatot, egyeztessetek egy olyan időpontot amely mindkettőtöknek megfelelő és kezdődhet is az oktatás!

Oktató vagyok, hogyan fizetnek a diákjaim az óráimért?

Az órák költségének rendezésébe a OkosTanár nem szól bele, ez csak rád és a diákodra tartozik. Egyezzetek meg hogy milyen időközönként történjen a fizetés és milyen módon. Az online tanítás jellegéből kifolyólag gyakori a bankszámlára való átutalás, amely online elvégezhető a legtöbb banknál.

Oktató vagyok, milyen technikai segítséget kaphatoka az OkosTanár-tól?

Portálunk ebben a vonatkozásban áttételesen többféleképpen is a segítségedre lehet. Egyik lehetőség, hogy a hozzánk küldött üzeneteidre időben válaszolunk.  Másik lehetőség, hogy a Facebook oldalunkon feltett kérdésedre valaki használható választ ad. Harmadrészt nézz szét a Blog oldalunkon, mert oda nagyon sok, a digitális oktatással összefüggő cikket, írást felteszünk, és lehet, hogy válasz találsz a kérdésedre.  

Oktató vagyok és nem érkeznek meg a kapcsolatfelvételes üzenetek hozzám, mit tegyek?

Első lépésben ellenőrizd le, hogy helyesen adtad-e meg az e-mail címedet a profilodon. Ezt követően küldj magadnak egy teszt kapcsolatfelvételt majd nyisd meg a postafiókodat. Amennyiben néhány percen belül nem érkezik meg a levél, nézd meg a spam könyvtáradat is. Abban az esetben, ha egyáltalán nem találod az üzenetet hosszú percek után sem, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk!

Mennyibe kerül a rendszer használata, mik a feltételek?

Az OkosTanár tagdíjas rendszerben működik. Ez azt jelenti, hogy csak azon okatók jelennek meg az OkosTanár oldalon a diákok számára, akik befizették a tagdíjat. A profilra történő bejelentkezés, adatmódosítás és szerkesztés minden regisztrált oktató számára elérhető marad, viszont csak a befizetett tagdíjjal rendelkező oktatók jelennek meg!

 • Egy havi tagdíj: 3000 Forint/tárgy
 • Három havi tagdíj: 8000 Forint/tárgy
 • Féléves tagdíj: 16000 Forint/tárgy
 • Egyéves tagdíj: 33000 Forint/tárgy

A tagdíj befizetését bankkártyás online fizetéssel vagy banki átutalással lehet rendezni bejelentkezés követően a Tagdíj és Státusz oldalon.

Hogyan tudom a tagdíjat befizetni?

A tagdíjat bankkártyás online fizetéssel és banki átutalással lehet befizetni. A bankkártyás fizetés jelenleg SimplePay és a PayPal segítségével lehetséges, így aki fiókkal rendelkezik, egyenlegéből is fizethet. A banki átutalásos fizetésnél a OkosTanár bankszámlájára utalhatsz pénzt egyenesen - ennek feldolgozása több napot is igénybe vehet! Az átutalásos fizetéshez minden adatot pontosan megadunk bejelentkezést követően a Tagdíj és Státusz oldalon.

Oktass vagy tanulj online!

Csináljuk azt, amit a legjobban tudunk, úgy ahogy a legjobban tudjuk – csak most az online térben!
2020 tavaszától minden megváltozott. Az online oktatás iránt eddig táplált ellenérzés - nem igazi tanulás –
egy csapásra megszűnt. Alkalom nyílt az online oktatás tömeges és rendszeres kipróbálására.
Sok kérdésre még keressük a választ, de egy biztos: az online oktatás – mint oktatásszervezési forma -
bizonyította, nagyobb szerepet érdemel a köznevelésben, mint eddig.

Oktatóként az oldaluk segítségével „aranyra” válthatod a tudásod! Mert nálunk a tudásod aranyat ér!
Ha jól beszélsz valamilyen nyelvet, remekül játszol egy hangszeren, egy tantárgyból minden alapvető
kérdésre választ tudsz adni, és van elegendő szabadidőd az otthonodból történő tanításhoz, van megfelelő
felszerelésed az online oktatáshoz, akkor itt a helyed!

Tanulóként pedig megtalálhatod azt az oktatót, aki segít, hogy megtanuld azt, amit eddig valamiért még nem sikerült!
Keresd meg a neked legmegfelelőbb oktatót!

Ha nem találnál megfelelő oktatót, a linken elérhető űrlapon add meg
paramétereidet: mit, mikor, mennyiért szeretnél tanulni? Meglásd, így is működhet!

Adatkezelési tájékoztató | Kapcsolatfelvétel az OkosTanárral

Ez a weboldal cookie-kat használ annak érdekében hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. További információk